anandtech-o-kompresi-videa-pomoci-gpu
Novinka Anandtech o kompresi videa pomocí GPU

Anandtech o kompresi videa pomocí GPU

Jan Novotný

Jan Novotný

16. 12. 2008 00:00 20

Populární server zveřejnil analýzu konkurenčních nástrojů pro kódování videa Badaboom a Avivo converter, podle které má zatím AMD opravdu co dohánět.

Reklama

Využití grafických akcelerátorů pro nejrůznější masivně paralelní výpočty je hit posledního roku a společnost Nvidia tvrdě tlačí své rozhraní Cuda, které umožňuje programovat poslední generace GeForce a využívat je třeba ke kompresi videa. AMD slíbila podporu podobných funkcí v poslední verzi ovladačů Catalyst 8.12, které skutečně přinášejí podporu konkurenční ATI Stream a zároveň mají integrovanou aplikaci Avivo Video Converter pro převod videa s využitím grafického hardware. Ta je na rozdíl od konkurenčního programu Badaboom od společnosti Elemental Technologies úplně zdarma (Badaboom stojí 30$), čímž se pochopitelně v AMD rádi chlubí. Problém je, že podle analýzy renomovaného serveru Anandtech je tahle aplikace v podstatě nepoužitelná.  Pro ilustraci zde je přeložený závěr článku ve kterém autor vyjadřuje své rozčarování „s programem Avivo video converter jako ukázkou využitelnosti technologie AMD Stream jsme opravdu zklamáni. Funkčnost aplikace je minimální a uživatelům přinese spíše frustraci při pokusech o konverzi videa než použitelné výsledky“. Podle dalších vyjádření je ztráta času aplikaci stahovat a instalovat, bude jenom zabírat zbytečné místo na disku :-)

Anandtech o kompresi videa pomocí GPU
i Zdroj: PCTuning.cz

Avivo prý sice dokáže často pracovat rychleji než konkurence, ale zkonvertované video je ve většině případů nepoužitelné, obsahuje spousty grafických chyb, často chybí zvuk a nebo třeba nejde ani zobrazit. Badaboom má pochopitelně také své mouchy, jako třeba vyšší nároky na procesor, ale na rozdíl od konkurence opravdu funguje. Článek je v hodnocení opravdu striktní a autor si nebere servítky, pokud se o danou tématiku zajímáte, rozhodně stojí za přečtení…

Celý článek čtěte zde.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama