dockame-se-nekdy-3d-obrazu
Novinka Dočkáme se někdy 3D obrazu?

Dočkáme se někdy 3D obrazu?

Michal Mitrega

Michal Mitrega

15. 12. 2008 00:00 13

NVIDIA odložila představení svou 3D technologii z předvánočního období na první kvartál roku 2009. A ani uvedení v tomto období bych nedával mnoho nadějí.

Reklama

Technologie Stereoscopic pracuje ve své podstatě tak, že nechá grafickou kartu renderovat každou scénu dvakrát - pro levé a pro pravé oko zvlášť. 3D brýle se pak synchronizují s displejem a ukáží každému oku jen jemu přiřazený vjem.

Dočkáme se někdy 3D obrazu?
i Zdroj: PCTuning.cz


Zalman TriMon ZM-M190 - jeden z prvních displejů kompatibilní se Stereoscopic technologií

Proč ale NVIDIA vydání odložila? Není totiž dostatek kvalitních monitorů, které by byly schopné plynule 3D obraz zobrazovat. Oproti běžné hranice 60Hz totiž pro Stereoscopic technologii potřebujete dvojnásobek - rovných 120Hz. Na trhu je zatím jen pár monitorů s obnovovací frekvencí 120Hz.

V minulosti už byly 3D brýle jednou představeny. Technologie ale byla mnohem primitivnější a nefungovala v pohybujících se scénách. Tomu se dnes NVIDIA snaží za každou cenu vyhnout. Bohužel kromě Zalmanu a ViewSonicu se ostatní výrobci do představení 120Hz displejů moc nehrnou. Dá se tedy očekávat, že zmíněná technologie bude ještě několikrát odložena.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama