dalsi-x58-tentokrat-od-xfx
Novinka Další X58, tentokrát od XFX

Další X58, tentokrát od XFX

Michal Mitrega

Michal Mitrega

12. 12. 2008 00:00 4

XFX se rozhodl spolupracovat nejen s NVIDIÍ, ale také s Intelem na výrobě základních desek a dokonce s AMD na výrobě grafických karet. Nová základní deska X58i obsahuje právě čipset od Intelu.

Reklama

XFX X58i je základní deska s čipsetem X58 a socketem LGA 1366. Můžete si na ní tedy naplno užívat nových procesorů Core i7 a triple-channel DDR3-1333 paměti do kapacity až 12GB.

Další X58, tentokrát od XFX
i Zdroj: PCTuning.cz

Základní deska používá jednoduché, ale účinné heatpipe chlazení se spojenými MOSFETy se severním a jižním můstkem. K dalším příjemným vlastnostem patří duální bios a tlačítko pro vymazání CMOS paměti pro overclockery.

XFX X58i má osmikanálový HD audio kodek. Můžete na ni připojit až šest SATA 3Gbps disků a dva eSATA disky. Deska podporuje jak NVIDIA SLI, tak i ATI CrossFireX technologii díky třem PCI-Express 2.0 x16 slotům. K další výbavě patří PCI-E x1 slot a dva PCI sloty.

Základní deska se začne prodávat v lednu. XFX začíná své portfolio rozkládat mezi více výrobců čipsetů a grafických jader. NVIDII tak zůstane už jen jeden exkluzivní partner - EVGA.

Zdroj: EPRIM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama