o-jake-hry-maji-pirati-nejvetsi-zajem
Novinka O jaké hry mají piráti největší zájem?

O jaké hry mají piráti největší zájem?

Stančík Martin

Stančík Martin

10. 12. 2008 00:00 20

Nejstahovanější hrou v tomto roce byl titul Willa Wrighta - Spore. Avšak jeho autor za 1.7 milionu stažených pirátských kopií nedostal ani cent.

Reklama

Podle webu TorrentFreak byla hra Spore ilegálně přes torrenty stažena v tomto roce (od vydání v září) 1.7 milionkrát. Podle Electronic Arts se legálních kopií hry prodalo dva miliony kusů. Na druhém místě se podle Torrent Freak umístila hra The Sims 2, kterou si lidé ilegálně stáhli z internetu 1 150 00krát.

O jaké hry mají piráti největší zájem?
i Zdroj: PCTuning.cz

Mnozí analytici dodávají, že na Spore se piráti zaměřili hlavně kvůli tomu, protože to pro ně byla výzva. Tvůrce titulu totiž hru opatřil ochranou DRM, takže mohla být (legálním uživatelem!) nainstalována pouze 3x. Spore bez této ochrany se však na internetu objevil ani ne 24 hodin po oficiálním vydání a během deseti dnů si hru stáhlo na půl milionu lidí.

Problémy s pirátstvím se podle expertů týkají převážně single-playerových her - u multi-playeru totiž uživatel musí mít zaplacené předplatné - například hra World of Warcraft má po celém světě 11 milionů předplatitelů.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama