vykony-phenomu-ii-dle-amd
Novinka Výkony Phenomu II dle AMD

Výkony Phenomu II dle AMD

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 12. 2008 00:00 18

Marketingové oddělení společnosti AMD vydalo prezentaci upřesňující výkonové výsledky nových procesorů Phenom II X4 s jádrem Deneb.

Reklama

Prezentace AMD proti sobě staví nový produkt Phenom vyráběný 45nm procesem a dva procesory Intelu s jádry Wolfdale – vyráběné taktéž 45nm procesem. Zatímco u AMD však jde o vlajkovou loď s modelovým číslem 940 a taktem 3,0GHz, jeho konkurent s označením Core 2 Quad Q9400 má takt 2.66GHz a C2Q 9300 dokonce 2.5GHz. Porážku těchto procesorů o mizivých pár procent přeci nemůže AMD považovat za výhru!

Výkony Phenomu II dle AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesory byly testovány v konvertování hudby (z WAV do AAC), enkódování a konvertování videa (MainConcept), RayTracingu (POV-Ray RTR - 3.7 beta 25), do testu se dostala také editace videa (Windows Movie Movie Maker (jpg) Vista 32). Ve všech testech nový Phenom zvítězil, ale jak jsem řekl výše, čestný boj to nebyl, procesor AMD byl postaven proti zjevně slabším procesorům.

Starší čtyřjádra Intelu uvedené v testu stojí 266USD při objednávce tisíce kusů, nejslabší Core i7, model 920, má pak cenovku za stejných podmínek 284USD. Nejsilnější z procesorů AMD se tak pravděpodobně usadí někde mezi těmito hodnotami, nebo spíš níže, aby byl schopen konkurovat.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama