low-profile-pci-e-zvukova-karta
Novinka Low profile PCI-E zvuková karta

Low profile PCI-E zvuková karta

Michal Mitrega

Michal Mitrega

4. 12. 2008 00:00 4

Pro nové (nejen) Mini-ITX základní desky pro HTPC je mnohdy problém sehnat kvalitní zvukovou kartu do PCI-Express slotu. Auzentech to řeší novou zmenšenou verzí s PCI-E x1 konektorem.

Reklama

Auzen X-Fi Forte 7.1 je zvuková karta, která využívá výhod X-Fi designu jako je silný výpočetní výkon, 64MB integrované paměti a podpora efektů EAX 5.0 a CMSS. Co si budeme nalhávat, zvukové karty od společnosti Creative zrovna zvukovou kvalitou pro poslech neoplývají - Auzentech, Onkyo, Audiotrak jsou zkrátka o řád výš.

Low profile PCI-E zvuková karta
i Zdroj: PCTuning.cz

Zvuková karta používá kvalitní AKM AK4396VF DAC (převodník digitálního signálu na analogový). Operační zesilovač pro sluchátkový výstup se dá vyměnit a ještě tak zvýšit zvukovou kvalitu. X-Fi Forte 7.1 přitom zvládá bez externího zesilovače sluchátka s impedací od 16Ω do 600Ω.

Low profile PCI-E zvuková karta
i Zdroj: PCTuning.cz

Auzen X-Fi Forte 7.1 podporuje vzorkování 192kHz pro stereo výstup a 96kHz pro zbytek. Dynamický rozsah 109dBA pro vícekanálový výstup pak patří spíše k průměru, ale stereo si můžete užívat s dynamickým rozsahem 115dBA. Karta bude dostupná od poloviny prosince za cenu 150 dolarů.

Zdroj: Auzentech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama