spamer-zaplati-facebooku-873-milionu-dolaru
Novinka Spamer zaplatí Facebooku 873 milionů dolarů

Spamer zaplatí Facebooku 873 milionů dolarů

Ctibor

Ctibor

25. 11. 2008 00:00 7

Nevím, zdali se jedná o největší pokutu za rozesílání nevyžádaných zprávy, ale částka je to jistě úctyhodná. Facebook tak vysílá varovný signál pro všechny spamery, kteří by chtěli zneužít jeho data.

Reklama

Společnost, která by měla tuto "pálku" zaplatit, avšak asi jen málokdo věří, že se tomu skutečně stane, nese jméno Atlantis Blue Capital a $873,277,200 je cenou za 4 miliony nevyžádaných mailů. Žalobě, kterou Facebook podal 14.srpna letošního roku samozřejmě předcházela vlna phishingových útoků , při kterých se Atlantis Blue Capital naboural na servery žalující společnosti a pomocí falešných stránek se dostal k obrovskému množství emailových adres a přihlašovacích údajů běžných uživatelů Facebooku.

Spamer zaplatí Facebooku 873 milionů dolarů
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak jsem však přednesl na začátek, existuje opravdu jen ta nejmenší naděje(a to jsem možná ještě přehnal), že by se Facebook dočkal nějakého většího podílu ze svých peněz. Lze jen očekávat, že odsouzená firma ohlásí bankrot a co se bude dít dál, je ve hvězdách. Snad se tedy bude jednat alespoň o výstražnou zprávu pro ostatní spamery, přestože my to ve svých emailových shcránkách asi nezaznamenáme. Já jsem si z tohoto případu navíc odnesl ještě jeden zajímavý poznatek, a to ten, že soud, který trval cca. 3 měsíce, by u nás trval minimálně tři roky.

Zdroj: TG Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama