chytra-skrin-s-vodnim-chlazenim
Novinka Chytrá skříň s vodním chlazením

Chytrá skříň s vodním chlazením

Michal Mitrega

Michal Mitrega

16. 11. 2008 00:00 18

Výrobce PC skříní Ikonik představil zajímavou hliníkovou Full Tower skříň s integrovaným vodním chlazením a 13 ventilátory pro docílení maximálního chladícího efektu.

Reklama

Ikonik Ra X10 Liquid vyniká 13 zabudovanými ventilátory v pozicích: 2x 120mm vepředu, 1x 140mm vzadu, 2x 80mm vzadu dole a 8x na obou bočnicích. Skříň tak dosahuje maximálního průtoku vzduchu k chlazení vestavěného radiátoru.

Chytrá skříň s vodním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce dodává ke skříni šikovný software SIM (System Intelligent Management), který umožňuje nejen sledování teploty jednotlivých komponent, ale i regulaci rychlosti všech vestavěných ventilátorů.

Chytrá skříň s vodním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Na montáž komponent (karet, pevných disků a mechanik) nebudete potřebovat šroubovák. Přední maska chránící mechaniky se dá odstranit jediným klikem stejně jako uzamykatelné bočnice. Plát pro základní desku formátu Micro-ATX, ATX, CEB, Extended-ATX je plně vyjímatelný.

Chytrá skříň s vodním chlazením
i Zdroj: PCTuning.cz

Ikonik Ra X10 Liquid měří 220 x 572 x 606 mm. Nahoře najdete nejrůznější porty: 2x eSATA, 4x USB, IEEE 1394 a výstup na sluchátka. Hned vedle je navíc tlačítko na zapnutí počítače, které ostatní výrobci ještě stále nepochopitelně umisťují doprostřed čelní masky.

Další verze skříně bez integrovaného vodníka se jmenují Ra X10 SIM a Ra X10 Smooth. Ikonik Ra X10 Liquid by se měl prodávat za doporučenou cenu 500 euro.

Zdroj: Ikonik

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama