ceny-blu-ray-budou-pred-vanocemi-klesat
Novinka Ceny Blu-ray budou před Vánocemi klesat

Ceny Blu-ray budou před Vánocemi klesat

Stančík Martin

Stančík Martin

9. 11. 2008 00:00 21

Výrobci Blu-ray přehrávačů budou nuceni před Vánocemi snížit ceny svých zařízení, aby byli schopni konkurovat klasickým DVD.

Reklama

Ceny Blu-ray přehrávačů v USA by se před Vánocemi měly dostat ke sto padesáti dolarům. "Výrobci Blu-ray si začínají uvědomovat, že aby se jejich formát stal DVD nové generace, musí snížit ceny," říká Steve Wilson z analytické firmy ABI a dodává, že šest až osm měsíců staré Blu-ray přehrávače jsou již dostupné pod dvě stě dolarů.

Podle analytiků je důležité, aby přehrávače DVD nové generace více podporovaly stahování obsahu z internetu, například díky službě Netfix. LG ohlásilo již v srpnu, že jeho nový BD 300 bude stahování filmů přímo do přehrávače podporovat a podobné zařízení uvede i Samsung. "Čím dříve budou Blu-ray přehrávače podporovat tyto nové funkce, tím lépe se odliší od klasických DVD přehrávačů," tvrdí analytici.

Zatím to vypadá, že se v tomto roce prodá méně Blu-ray přehrávačů, než se očekávalo. Kurt Scherf ze společnosti Parks Associates řekl pro Betanews na konci října, že zatím společnost zaznamenává 25% propad oproti očekáváním. Původně společnost předpokládala, že se tento rok v USA prodá 2.2 milionů kusů Blu-ray přehrávačů, po světě to pak mělo být celkově 4.3 milionů kusů.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama