prvni-notebook-se-tremi-gpu-nvidie
Novinka První notebook se třemi GPU Nvidie

První notebook se třemi GPU Nvidie

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 11. 2008 00:00 8

Společnost Toshiba vydá první notebook, který v útrobách ponese celkem tři grafické čipy ze stáje Nvidie. Půjde o nejvýkonější laptop z řady Qosmio.

Reklama

Toshiba Qosmio X305-Q708 a Toshiba Qosmio X305-Q706 mají uživatelům poskytnout možnost výběru mezi co nejvyšším výkonem a úsporným chodem. Tři grafická jádra v notebooku totiž nejsou propojena v TriSLI, ale jedno z nich je integrovaný čip s komerčním označením GeForce 9400. Ten se má starat o běh notebooku při nenáročných aplikacích a když si majitel přeje dlouhou výdrž. Další dva čipy již do SLI svázána jsou, jde o nejvyšší modely z řady mobilní nabídky - GeForce 9800M GTS.

První notebook se třemi GPU Nvidie
i Zdroj: PCTuning.cz
První notebook se třemi GPU Nvidie
i Zdroj: PCTuning.cz

"Chceme poskytnout zákazníkovi co nejvyšší možný herní výkon, a to v malé formě laptopu," řekl Carl Pinto, vice president vývoje produktů Toshiby. Řešení s integrovaným jádrem GeForce 9400 navíc umožnilo dosáhnout kombinace co nejvyššího výkonu, ale zároveň i dlouhé výdrže, je-li to potřeba. V záležitosti spojení více čipsetu Nvidie s grafickým jádrem a samostatnou grafickou kartou do jedno produktu se tak za Apple přidává další velká firma a pravděpodobně budou další s tímto řešením přicházet.

Podle TechPowerUP

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama