nvidia-nepodcenuje-podporu-windows-7
Novinka Nvidia nepodceňuje podporu Windows 7

Nvidia nepodceňuje podporu Windows 7

Václav Vlček

Václav Vlček

5. 11. 2008 00:00 12

Na konferenci WinHEC předváděl Microsoft betaverzi nové generace Windows, které využívají ještě více funkcí moderních akcelerátorů.

Reklama

Na konferenci WinHEC předváděl Microsoft betaverzi nové generace Windows, které využívají ještě více funkcí moderních akcelerátorů.



Microsoft usilovně pracuje na nástupci dnešních Windows Vista, které na rovinu si řekněme, nejsou mezi uživateli zrovna dvakrát populární. Na trhu si proto nijak dlouho nepobudou a už je v přípravě jejich nástupce, označovaný jako Windows 7. A právě betaverzi tohoto chystaného nástupce předváděl Mícrosoft na své pravidelné konferenci WinHEC v Los Angeles.



Nvidia nepodceňuje podporu Windows 7
i Zdroj: PCTuning.cz


Velice zajímavé na prezentaci bylo, že Microsoft přímo zmiňoval spolupráci se společností Nvidia na implementaci nových funkcí do operačního systému. Mike Nash, který pracuje na pozici s poněkud delším názvem Corporate Vice Prezidendt of Windows Product Management (raději jsem nepřekládal :-) ), zmiňoval specificky, ze

“technologie grafických karet Nvidia umožní nejrůznější speciální efekty jako manipulaci s fotkami, videem a 3D grafikou

”. Na YouTube jsem objevil video označené jako Windows 7 seven First Official Video, předvádějící teoreticky funkce nového systému. Berte to s rezervou, není moc možností jak ověřit, zda záznam pochází opravdu z betaverze systému. Každopádně od jiných prezentací multitouch aplikací se zde ukázaný software celkem liší, je o poznání jednodušší a "user friendly",  takže by se opravdu mohlo jednat o součást nových Windows 7.





Akcelerované funkce celkem pochopitelně nebudou omezené pouze na produkty značky Nvidia, téměř určitě poběží i na grafických kartách jiných značek. Ale Nvidia bude mít díky přímé spolupráci s Microsoftem tentokrát (doufejme) v době uvedení Windows 7 připravené odladěné ovladače pro nový systém, takže se nebude opakovat martýrium jako v případě dnešních Windows Vista.



Zdroj tisková zpráva společnosti Nvidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama