skladaci-pc-skrin
Novinka Skládací PC skříň

Skládací PC skříň

Michal Mitrega

Michal Mitrega

1. 11. 2008 00:00 21

ASUS se odhodlal představit skutečně netradiční produkt - skládací počítačovou skříň, která by vám podle tvůrců měla usnadnit její přenášení.

Reklama

ASUS TA-F11 a TA-F21 jsou dvě netradiční počítačové skříně. Můžete je totiž složit na méně než poloviční velikost oproti rozloženému stavu - přesněji na 434 x 87 x 434 mm. Výrobce přitom předpokládá, že je lepší vnitřek skříně odmontovat a přenášet ji složenou. S tím nemůžu souhlasit. Převážení PC v letadle je možná takto snadnější, ale proč si rovnou nepořídit Micro-ATX skříň?

Skládací PC skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

TA-F dále nabízí instalaci bez použití šroubováku a zaoblené hrany. Zajímavá je určitě bočnice, jejíž část se dá pohodlně odsunout na stranu podobně jako je tomu u vestavěné skříně. USB a audio porty na předním panelu jistě také potěší.

Skládací PC skříň
i Zdroj: PCTuning.cz

Skříně se v základu dodávají zcela bez ventilátorů. Nic ale nebrání nainstalování předního a zadního 12cm ventilátoru. TA-F má navíc množství perforací (na dně pod disky a v bočnici u grafické karty a procesoru) pokud byste se ji rozhodli používat pasivně.

Skříň je vyrobena z 0,6mm silné SGCC oceli. K možným rozšířením patří až 4 externí 5,25" mechaniky, 1 externí 3,5" mechanika a 4 místa na pevné disky. ASUS TA-F11 a TA-F21 jsou určitě zajímavé skříně - to ale nic nemění na tom, že stále nemohu přijít na rozumné uplatnění jejich skládacího provedení.

Zdroj: ASUS

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama