nove-office-budou-i-na-webu
Novinka Nové Office budou i na webu

Nové Office budou i na webu

Stančík Martin

Stančík Martin

29. 10. 2008 00:00

Microsoft prohlásil, že pomocí nového balíku Office budete moci upravovat dokumenty i v internetovém prohlížeči.

Reklama

Online verze Office, která zahrnuje aplikace Word i Excel, se snaží konkurovat podobným produktům od Google. Microsoft odmítl upřesnit, kdy se nové "Office 14" dostanou na trh, v minulosti se však nové verze objevily vždy po dvou až třech letech, tudíž je pravděpodobné, že nové Office najdeme na pultech obchodů v roce 2009 nebo 2010.

Softwarový gigant ohlásil, že webová verze Office bude nabízet jednodušší Word, Excel, PowerPoint a OneNote - dokumenty můžete vytvářet přímo uvnitř internetového prohlížeče (tzn. třeba i na mobilním telefonu s větším displejem). Google nabízí podobnou službu zcela zdarma sponzorovanou reklamami. "Je to jen potvrzení toho, že to co děláme, má smysl," komentoval nové Online Office Google s tím, že jeho Google Apps v současné době využívá přes 10 milionů firemních uživatelů.

Není zatím jasné, zda bude Microsoft chtít za nové Office zaplatit, či budou také sponzorovány reklamou. Větší společnosti budou moci buď zaplatit za licenci, a rozjet si "Online Office" na svých serverech, nebo budou moci využívat webovou verzi, která je uložena na serverech Microsoftu, za měsíční poplatek. I když bude kancelářský balík na webu obsahovat méně funkcí, Microsoft slibuje, že se s ním bude pracovat stejně dobře, jako s desktopovou verzí.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama