dalsi-fiasko-far-cry-2-unikl-pred-vydanim
Novinka Další fiasko - Far Cry 2 unikl před vydáním

Další fiasko - Far Cry 2 unikl před vydáním

Z. Obermaier

Z. Obermaier

20. 10. 2008 00:00 85

Tak jako je většinou zvykem, herní trhák podzimu Far Cry 2 se dostal na pirátský trh ještě před vydáním. Bude tohle skutečně jeden z posledních hřebíčků do rakve PC her?

Reklama
Další fiasko - Far Cry 2 unikl před vydáním
i Zdroj: PCTuning.cz

Na hru Far Cry 2 jsem slyšeli pět ódy snad ze všech různých směrů. Jedni vyzdvihují herní fyziku a grafiku, jiní se angažují při vývoji hry. Majitelé karet ATi se dokonce těší, že si konečně vychutnají DirectX 10.1 rozšíření. Velmi se také hovořilo o novém kontroverzním způsobu ochrany hry "pětkrát a dost". Vývoj této hry stál miliony a probíhal velmi dlouho, první krutou ránu zažili vývojáří minulý týden s uniknuvší funkční verzi pro Xbox 360. Za několik dní si pirátskou hru prý stáhlo několik set tisíc uživatelů, a ztráty z Xbox trhu budou jistě znatelné.

Trpký osud hry se ale včera naplnil, unikla totiž verze pro PC a je volně ke stažení na všech známých sajtách (podle našich čtenářů opravuji: že pirátská kopie nejde zatím spustit, což jsem nevěděl). Je opravdu škoda, že tvůrci nedokáží takový AAA titul ochránit a možná se tato událost stane mementem pro herní vývojáře, že hry na PC se skutečně už dělat nevyplatí. Trh s konzolemi je přeci jenom jistější. Několik postřehů ze hry, které běží internetem:

  • Hra beží velice plynule a slušně
  • Stíny vypadají jako v Crysis na low
  • Zvuk zbraní v pořádku, zbraně se zasekávají
  • Příšerná A.I NPC a všeho kolem
  • Plamenomet je zábavný
  • Příběh předvídatelný a stupidní
  • Sprintování je zbytečné (zadýcháte se za 3 sekundy)
  • Hra vypadá jinak (hůře) než nám bylo několik mesíců zpětne ukazováno ve vids a obrázkách
  • Grafická bomba se nekoná (Crysis je stále vrchol)
  • Pokud vypnete fičurky jako HDR, atd hra vypadá stejně jako původní FC

Už z testovacího nástroje Far Cry 2 Benchmark Tool, bylo jasné že hra není žádná grafická bomba. Mě osobně grafika připadá jako lepší budgetovka, typu Alpha Prime a podobně. Na Crysis hra nemá v žádném případě, ten má grafiku o dva řády realističtější a detailnější. Uvidíme zda hratelnost předčí očekávání, ale grafika je tedy spíše průměrná.

Další fiasko - Far Cry 2 unikl před vydáním
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud si chcete vyzkoušet váš počítač, jsem ochoten vám zde přiložit ke stáhnutí Far Cry 2 Benchmark Tool. Musíme ale nejprve počkat na jeho datum vydání, do té doby nejde spustit (měl by být uvolněn pro veřejnost dnes). Pokud to nebude problém, tak během dne zde přibude odkaz.

Oficiálně ve světě hra vychází zítra 24.10.2008, u nás si ji budete moci zakoupit přibližně ve stejný čas v češtině. Cena je stanovena 1099Kč s DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama