vlajkova-lod-foxconnu-s-x58
Novinka Vlajková loď Foxconnu s X58

Vlajková loď Foxconnu s X58

Michal Kleman

Michal Kleman

17. 10. 2008 01:00 10

Společnost Foxconn uveřejnil desku s čipsetem X58, která by měla být tím nejlepším pro hráče a podobné nadšence. Novinka se zařadí do série Quantum Force a nabídne nám několik zvláštních schopností.

Reklama

Foxconn Blood Range, nová vlajková loď firmy oblíbené mezi hráči, je založena na čipsetu Intel Tylersburg X58 a je určena pro procesory Nehalem s jádr Bloomfield do patice LGA 1366. Jednou z jejích specialit jsou pouze tři sloty pro operační paměť. Na jednu stranu to je málo oproti konkurenčním nabídkám, na stranu druhou musíte uznat, že tato volba je relativně "blbuvzdorná" a majitel vždy osadí vícekanálové zapojení a "nenahází" paměti do prvních tří slotů. Co jistě zaujme dál, je schopnost osazení jak QuadCrossfireX, tak ThreeWay SLI, jde tedy o desku certifikovanou nVidií.

Vlajková loď Foxconnu s X58
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobce u pamětí slibuje možnost osazení modulů o taktu až 1800MHz, to se však neshoduje s parametry Intelu, a tak si je na tuto frekvenci budete muset nataktovat. Napájecí okruhy procesoru se skládají ze čtrnácti fází, navíc obvody využívají DirectFET MOSFETy, které snižují úniky elektrické energie, jsou menší než klasické SO-8 mosfety a nejsou tak náročné na chlazení, což se jistě podepíše na přetaktování systému. "4 v 1" Quntum Force chladič nejenže chladí napájecí okruhy a oba můstku, pasiv na čipu X58 může být jednoduše vyměněn za blok pro vodní chlazení.

Vlajková loď Foxconnu s X58
i Zdroj: PCTuning.cz

K desce také dostanete Quntum Force Panel do 5,25" pozici, kterým můžete za běhu systému ovlivňovat takty a napětí komponent na desce. BIOS této desky by měl mít velkou škálu nastavení, speciálně rozšířené pro co nejulepší možnosti overclockingu, Foxconn jej samozřejmě nazývá Quantum BIOS. Podle zdroje bude ke každé desce zabalena karta SONAR X-FI, tedy jedno z nejkvalitnějších řešení co můžete v součastnosti dostat. Přítomno je také Serial Attached SCCI rozhraní. No řekněte, nevypadá tato deska lákavě?.

Podle VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama