pcie-ssd-od-super-talentu
Novinka PCIe SSD od Super Talentu

PCIe SSD od Super Talentu

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 10. 2008 01:00 4

Společnost Super Talent vydala rozšíření diskové kapacity pro notebooky Asus EEE PC. Překvapivě, tyto Solid State Disky jsou relativně levné, zvláště v porovnání s konkurencí.

Reklama

Super Talent uvede nové disky v několika variantách, a to od kapacity 16GB do 64GB. Všechny SSD disky jsou určené pro rozhraní PCIe a podle prohlášení jsou tvořené pro laptopy Asus EEE PC, je mi ale záhadou, proč by nešly použít i v jiných noteboocích, používají-li opravdu standard PCI-Express. Zřejmě jde jen o marketingový trik, který má přilákat širokou masu čerstvých majitelů notebooků EEE, kteří si hledají příslušenství pro svého "miláčka." Čtení z PCIe SSD disku Super Talentu probíhá rychlostí 40MB za vteřinu, zapíšete pak 15MB/s.

PCIe SSD od Super Talentu
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče spotřeby, všechna logická uvážení i prohlášení výrobců tvrdí, že SSD disky jsou mnohem úspornější, ale vzhledem ke skutečně pokročilým technologiím úspor u pevných disků tomu tak není (čtěte ve starším článku). I tak se ale jistě nějaký ten gigabajt do minilaptopu hodí, zvláště za příjemných $53 (900Kč) v 16GB verzi, $79 (1400Kč) v 32GB verzi a $149 (2500Kč) v 64GB verzi. Toto je reálná odhadovaná cena (Expected Street Price).

Podle NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama