blu-ray-se-moc-nedari
Novinka Blu-ray se moc nedaří

Blu-ray se moc nedaří

Stančík Martin

Stančík Martin

26. 9. 2008 00:00 31

V dubnu šéf Sony prohlásil, že ke konci tohoto roku bude Blu-ray mít 50% podíl mezi všemi prodanými DVD. K takovému číslu se však podle posledních prognóz při současném tempu dostane nejdříve za devět let.

Reklama

Podle nové studie společnosti Nielsen si Blu-ray ve Spojených státech drží pouhý osmi procentní podíl mezi všemi prodanými DVD, což je jen 2% nárůst oproti dubnu. V tomto roce se zatím v USA prodalo 8.8 milionů Blu-ray disků, v předchozím roce to bylo 5.6 milionů. Obsahu nabízeného na médiích - což je pořád problematické téma - je totiž čím dál více, například nedávno společnost Paramount ohlásila vydání kolekce Kmotra.

Výrobci počítačů také na Blu-ray začínají více myslet - společnosti Sony a Dell již nabízejí počítače schopné přehrát DVD nového formátu, objevily se dokonce i notebooky. Firmy jako Sony a Panasonic již také prodávají čtvrté generace Blu-ray přehrávačů, které jsou schopny přehrát i doplňkový obsah BD-Live. Problémem je však cena filmů, uvážíme-li, že se na ně většina lidí podívá jen jednou. Například film Get Smart se prodává za necelých 40 dolarů.

Přehrávače pak v USA stojí okolo 300 dolarů a více, avšak podle některých zákazníků se v určitých obchodních řetězcích například přehrávače Samsung BD-P1500 a Sony BDP-S300 objevily za necelých dvě stě dolarů.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama