gigabyte-predstavuje-motherboardy-ud3
Novinka Gigabyte představuje motherboardy UD3

Gigabyte představuje motherboardy UD3

Michal Kleman

Michal Kleman

25. 9. 2008 00:00 1

Společnost Gigabyte se rozhodla rozšířit svou nabídku základních desek o řadu Ultra Durable 3. Jde o modely určené pro nadšence a extrémní overclockery, kteří mají zájem o co nejpreciznější chlazení součástek desky, v jejich útrobách totiž přibude značné množství mědi.

Reklama

Gigabyte Ultra Durable 3 desky se budou vyznačovat zdvojnásobeným množstvím mědi mezi vrstvami tištěného spoje - konkrétně budou přítomny u vrstvy napájení i zemění. Tento krok, který zvýší hmotnost mědi na dvě unce, by měl zlepšit rozvod tepla z kritických oblastí do ostatních částí desky, a tak zaručit lepší taktovací schopnosti s vyšší stabilitu. Dvojnásobná vrstva mědi mezi vrstvami by také měla snížit impedanci desky na polovinu, z čehož plyne, že deska by měla být dokonce úspornější.

Gigabyte představuje motherboardy UD3
i Zdroj: PCTuning.cz

Gigabyte slibuje "solidní" kapacitory s pevným dielektrikem z Japonska, vzhledem k tomu, že jde o desky pro nadšence, můžeme očekávat, že budou opravdu kvalitní i součástky. Životnost těchto "kondíků" by měla být 50 000 hodin. Celkově série Ultra Durable 3 by měla být tím nejlepším, co by mohl opravdu nadšený overclocker dostat od výrobce Gigabyte.

Gigabyte představuje motherboardy UD3
i Zdroj: PCTuning.cz
Gigabyte představuje motherboardy UD3
i Zdroj: PCTuning.cz

Nové desky budou podporovat paměti DDR2 s nativním taktem až 1366MHz. Vzhledem k tomu, že jde o platformu Intelu a motherboardy jsou založeny na novém severním můstku P45, nakrátko nepříjdou ani paměti DDR3 (poznáte podle písmena "T" v názvu desky). Pokud si pořádně prohlédnete seznam, uvbidíte i písmeno "C" - jde o označení combo DDR2/3 desek. Tato série vypadá velmi zajímavě a osobně doufám, že se nám do redakce jedna z desek dostane na testy.

Podle ePRIM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama