telefon-od-googlu-mohl-byt-lepsi
Novinka "Telefon od Googlu mohl být lepší"

"Telefon od Googlu mohl být lepší"

Stančík Martin

Stančík Martin

25. 9. 2008 00:00 13

I když byl nový telefon od společnosti Google přijat prakticky kladně, rozhodně nezpůsobil takovou mánii, jako například iPhone.

Reklama

"Pěkný pokus, hodně štěstí příště," tak nějak vyznívá prohlášení některých internetových magazínů, které měly možnost otestovat nový mobilní telefon od Googlu. Avšak i když na něj lidé nebudou stát fronty, jako na konkurenční iPhone od Apple, má nové zařízení jistě co nabídnout.

Telefon s názvem G1, který pro Google vyrábí HTC a v USA jej bude distribuovat T-Mobile je opatřen operačním systémem Android, má dotykový displej a miniaturní klávesnici. Psaní (hlavně delších) textů by tedy mělo být pohodlnější, než na virtuální klávesnici u iPhonu. G1, který byl představen toto úterý v New Yorku, má však s iPhonem hodně společného - například plnohodnotný webový prohlížeč či hudební přehrávač. Na druhou stranu mu experti vytýkají to, že postrádá některé další základní funkce, které jsou u ostatních smartphonů standardem.

"Je to zajímavé zařízení, ale je třeba na něm ještě zapracovat," říká Michael Gartenberg ze společnosti Jupitermedia, který G1 popisuje jako "dobrý první krok" pro Google. Nástupce G1 se by se prý v budoucnu měl pyšnit hlavně lepším designem. Google a T-Mobile již nyní oznámili, že chtějí nabídnout více telefonů na platformě Android. Majitelé telefonu od Googlu jistě ocení snadné využití služeb jako Google Maps, či Gmail. Zajímavá je také funkce sdílení fotografií (které můžete pořídit díky zabudovanému 3 mega-pixelovému fotoaparátu) s kamarády.

Zajímavá je také služba Google Android Market, která v současné době nabízí až 2000 aplikací ke stažení. G1 se ve Spojených státech začne prodávat 22. října - s dvouletou smlouvou přijde na 179 dolarů.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama