procesory-intelu-do-q3-2009
Novinka Procesory Intelu do Q3 2009

Procesory Intelu do Q3 2009

Michal Mitrega

Michal Mitrega

24. 9. 2008 00:00 29

Do dvou měsíců tu máme první Core i7 procesory založené na 45nm architektuře Nehalem a jádru Bloomfield. Intel ale chystá mnohem víc - kromě Bloomfieldu i Lynnfield, Havendale, Clarksfield a Auburndale.

Reklama

Všechny z výše zmíněných procesorů zvládají Turbo Boost technologii - automatické přetaktování podle teploty a TDP daného procesoru. Dále každý z nich podporuje Hyper-Threading technologii, která na každém jádru vytvoří dvě vlákna, které se 'tváří' jako dvě jádra. Procesory založené na Nehalemu mají integrovaný paměťový řadič.

O čtyřjádrovém Bloomfieldu jsme už mluvili, takže přejdeme hned k dalšími adeptovi. Lynnfield je stejně jako Bloomfield určený do LGA 1366 socketu a má také 8MB sdílené L3 cache. Narozdíl od něj ale podporuje jen dual-channel DDR3 paměťové moduly. První modely přitom budou k dostání počátkem třetího kvartálu přístího roku.

Procesory Intelu do Q3 2009
i Zdroj: PCTuning.cz

Havendale je dvoujádro, které používá jen 4MB sdílené L3 paměti. Je také určený do LGA 1366 socketu a také podporuje pouze dual-channel DDR3 paměti. Jeho vydání je plánované společně s Lynnfieldem.

Čtyřjádrový Clarksfield bude používat 8MB L3 paměti a podporovat dual-channel DDR3 paměťové moduly. Tento procesor bude mít pravděpodobně snížené TDP na 45-55W. První kousky budeme moct obdivovat koncem třetího kvartálu přístího roku.

Dvoujádrový Auburndale podporuje dual-channel DDR3 paměťové moduly a bude vydaný zhruba ve stejné době co Clarksfield. TDP by mělo být jenom 35-45W.

Zdroj: ePRIM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama