3d-bryle-od-nvidie
Novinka 3D brýle od NVIDIE

3D brýle od NVIDIE

Michal Mitrega

Michal Mitrega

19. 9. 2008 00:00 17

Po dávném neúspěchu s 3D brýlemi se věci začínají dávat do pohybu. Představitelé NVIDIE se dušují, že jejich Stereoscopic 3D technologie nebude propadák, protože používá daleko vyspělejší technologie.

Reklama

Andrew Fear, produktový manažer v NVIDII řekl: "Ovladače 3D technologie pracují tak, že nechají každou scénu renderovat dvakrát - jednou pro levé a jednou pro pravé oko. Obraz pro každé oko je správným způsobem upravený tak, aby zaručoval bezchybný zážitek."

3D brýle od NVIDIE
i Zdroj: PCTuning.cz


Zalman TriMon ZM-M190 - jeden z prvních displejů kompatibilní se Stereoscopic 3D technologií.

"GPU pak pošle data 3D Ready displeji (samozřejmě od výrobce, který s NVIDIÍ spolupracuje). Tento displej pak zobrazí obrázek levému oku každý sudý a pravému oku každý lichý snímek. 3D brýle se pak synchronizují s displejem a ukáží rozdílný vjem každému oku. Tím vznikne iluze hloubky."

Brýle budou bezdrátové a na jedno nabití budou schopné pracovat až 40 hodin. Pro použití Stereoscopic 3D technologie potřebujete monitory, které mají dvojnásobnou obnovovací frekvenci než ostatní displeje (100Hz a více). Hodí se i silná grafická karta, kterou 3D efekt zpomalí na polovinu. Technologii zatím podporuje přes 350 DirectX titulů. Podpora pro OpenGL se nechystá.

Zdroje: ePRIM

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama