google-android-bude-v-prodeji-v-utery
Novinka Google Android bude v prodeji v úterý

Google Android bude v prodeji v úterý

Michal Kleman

Michal Kleman

18. 9. 2008 00:00 4

I přes několik pesimistických prognóz tvrdících, že Android se na trh vůbec nedostane, společnost Google ve spolupráci s telekomunikační firmou T-mobile oznamuje, že Android se dostane na trh 23. září (IX.).

Reklama

První telefon založený na platformě Google Android bude ve Spojených státech prodáván společností T-Mobile. Distribuce začne již v úterý po tomto víkendu. Nový telefon seženete za cenu $199, samozřejmě při podpisu smlouvy s distributorem. Bohužel není jasné, jestli se První z řady telefonů Google Android dostane do Evropy a Ásie.

Google Android bude v prodeji v úterý
i Zdroj: PCTuning.cz

Andriod je pochází z dílen velmi známého výrobce smartphonů, a to High Tech Computer, zřejmě budete znát spíše značku HTC. O prvním telefonu užívajícím OS Android, HTC "Dream", mnho nevíme. Mělo by jít o telefon s dotykovým displejem a plnou QWERTY klávesnicí. Jeho rozměry by měly být 12,7cm*7,62cm. To je bohužel vše co prozatím víme.

Mnoho lidí věří, že Google Android značně ovlivní další vývoj na trhu mobilních zařízení. Google je dnes velmi vlivná společnost, ale ani to jí nedává záruku vůdcovství na již tak velmi obsazeném trhu, bude se muset potýkat s zaběhlými firmami jako je Nokia, nebo novějšími, ale také úspěšnými (nyní mám na mysli Apple se svým iPhonem).

Google Android bude v prodeji v úterý
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle posledních zpráv však nemusí být uvedení "Androida" tak převratné, Google totiž "osekal" mnoho možností z SDK, například možnost užívání Bluetoothu aplikacemi, odstranil Flash a Google Talk API a není jasné, jestli tento nový telefon bude mít GPS, stejně tak není jasná podpora produktu Exchange od společnosti Microsoft.

Podle X-Bit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama