amd-uvadi-tri-dalsi-trijadra
Novinka AMD uvádí tři další tříjádra

AMD uvádí tři další tříjádra

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

9. 9. 2008 00:00 16

Od AMD se na našich trzích brzy dočkáme prvního tříjádrového procesoru s přídomkem Black Edition a málokoho z Vás překvapí, že právě tento kousek je určen pro hravé přetaktovače. Aby toho nebylo málo, na druhém konci spektra přibudou dvě úsporná tříjádra.

Reklama

Podívejme se nejdřív na ně. AMD Phenom X3 8450e a AMD Phenom X3 8250e jsou výsledkem snahy aby se ony pověstné nůžky ještě více rozevřely a firma tak byla schopna dodat procesory jak energicky šetrné, tak ty které mohou být směle osazeny i do herních stanic. Vzhledem k tomu jak vypadá dnešní trh s procesory, dá se předpokládat cena okolo jednoho obědu v restauraci :).

  • AMD Phenom X3 8750 BE (2.4GHz/95W)
  • AMD Phenom X3 8450e (2.1GHz/65W)
  • AMD Phenom X3 8250e (1.9GHz/65W)

    AMD by velmi rádo nabídlo něco co jiní nemají. Kompletní balíček chipsetu, procesoru a grafické karty - to všechno dostatečně výkonné na hry a navíc za přijatelnou cenu. Nový AMD Phenom X3 8750 BE osazený v desce s chipsetem 790GX a podpořený grafickou kartou/ami řady HD 4800 by toho měl docílit.

    Ačkoliv holá čísla napovídají že jsou si procesory velmi podobné, rozdíly jsou opravdu markantní. Pro mnohé ten nejdůležitější rozdíl tkví právě ve spotřebě, kdy si s TDP 65W může uživatel dovolit nechat běžet lopatky na chladiči CPU pomaleji a navíc uleví rozpočtu při placení elektřiny. K Černé edici stačí říct jediné - odemčený násobič. Pokud nevíte která bije, investici do tohoto procesoru který jistě nebude levný si raději rozmyslete.

    Teď zbývá jen čekat, zda AMD osloví nějaké nové zákazníky a dostane se třeba z červených čísel, kam se dostala po tolik propírané akvizici.

    Zdroj: guru3D.com
  • Reklama
    Reklama

    Komentáře

    Nejsi přihlášený(á)

    Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

    Rychlé přihlášení přes:

    Google Seznam
    Reklama
    Reklama