xgp-lasso-alias-amilo-graphic-booster
Novinka XGP Lasso alias Amilo Graphic Booster

XGP Lasso alias Amilo Graphic Booster

Ctibor

Ctibor

9. 9. 2008 00:00 12

První a žel bohu zatím zdaleka jediný notebook s možností připojení externí grafické karty XGP Lasso se dostal do nabídky.

Reklama

Doufejme, že se notebook od společnosti Fujitsu-Siemens Amilo Sa 3650 stane předznamenáním již brzkého příchodu externích grafických karet a samozřejmě notebooků vybavených externím PCI-Express konektorem pro jejich připojení. Těch je zatím opravdu jako šafránu (abych řekl pravdu, vím pouze o tomto), což je vzhledem možnostem této vymoženosti poměrně nezvyklé (přestože zatím nejsou žádné oficiální testy, ale očekávání jsou velká). Speciálním konektorem by měla být vybavena nemalá část přenosných počítačů založených na platformě AMD Puma, avšak zatím kde nic, tu nic.

XGP Lasso alias Amilo Graphic Booster
i Zdroj: PCTuning.cz


Klikněte pro zvětšení

XGP Lasso alias Amilo Graphic Booster
i Zdroj: PCTuning.cz


Klikněte pro zvětšení

Ale teď již k samotnému Amilu Sa 3650. Nebýt Amilo Graphic Boosteru, jak společnost nazývá externí grafickou kartu, jednalo by se víceméně o průměrný notebook. Vzhledem k platformě je tento samozřejmě poháněn AMD procesorem Turion X2 Ultra ZM-84 na frekvenci 2,4GHz, 4GB operační a 320GB datové paměti v podobě klasického pevného disku. Displej o velikosti 13,3" disponuje rozlišením 1280x800, přestože grafická karta Radeon HD3870 s 512MB GDDR3, obsažená v externí krabičce, by si jistě bez problémů poradila i s vyšším. Bez ní se o grafickou stránku stará integrovaný čip Radeon HD3200. Zbylé specifikace jsou již vlastně standardem každého laptopu: DVD-RW, WLAN, LAN, ExpressCard slot, čtečka karet 15 v 1, Bluetooth 2.1, S/PDIF či e-SATA. Udávaná hmotnost je 2,4kg, zatímco samotná grafická karta váží 0,5kg. Jeho cena se pohybuje nad hranicí €1100, tedy v přepočtu asi 27 500Kč.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama