havendale-prijde-pozdeji
Novinka Havendale příjde později

Havendale příjde později

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 9. 2008 00:00 7

Procesory Havendale, založené na architektuře Intel Nehalem, se zřejmě spozdí, a to možná dokonce o půl roku. Čtyřjádrový Lynnfield si zatím zachovává původní termín svého vydání.

Reklama

Havendale se zřejmě stane oblíbeným kancelářským řešením - jde o procesor s dvojicí jader a integrovaným grafickým procesorem. Tato novinka Intelu (která je v podání AMD nazvána Fusion a jádro bude Bulldozer) měla být původně vydána s procesorem Lynnfield v polovině příštího roku, podle nových plánů se však mezi uživatele dostane až v roce 2010, výroba je plánována na čtvrté čtvrtletí roku 2009.

Havendale příjde později
i Zdroj: PCTuning.cz

Prezentace Intelu se také zmiňuje o schopnostech čtyřjader Lynnfield - ta podle ní již v prototypním stádiu dokáží nabootovat jak Windows, tak Linux. Spolu s tímto čtyřjádrem výjde i jeho mobilní verze, značená Clarksfield a přibližně ve stejném období by se měl objevit i model Foxhollow pro jednoprocesorové servery a pracovní stanice (workstations).

Havendale příjde později
i Zdroj: PCTuning.cz


Schéma zapojení hardware na platformě LGA1160.

Na tyto informace ještě navazuje bod, týkající se Sandy Bridge. Mělo by jít o kompletně novou architekturu, která na rozdíl od Nehalemu ponechá řadiče, sběrnice a cache a změny se budou odehrávat především přímo ve výpočetních jednotkách procesoru. Podle propagačních materiálů Intelu je tedy tato architektura již ve stádiu testování, aby byla s dostatečnou časovou rezervou připravená na nahrazení Nehalemu, přibližně na konci roku 2009 a začátku roku následujícího.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama