samsung-zvazuje-akvizici-sandisku
Novinka Samsung zvažuje akvizici Sandisku

Samsung zvažuje akvizici Sandisku

Ctibor

Ctibor

5. 9. 2008 00:00

Největší výrobce NAND flash čipů a paměťových čipů vůbec, společnost Samsung, zvažuje odkoupení firmy Sandisk, největšího výrobce flash karet.

Reklama

Po dřívějších spekulacích o odkoupení Sandisku jedním z největších výrobců pevných disků - společností Seagate, se do hry vkládá mnohem větší hráč no poli elektroniky, a to jihokorejský Samsung. Akcie Sandisku zaznamenaly v posledních měsících velmi prudký pád (z $33 v půlce května na $13,46 z minulého čtvrtka) a je tedy vhodná doba k jejich nákupu. Tím spíše právě pro Samsung. Ten totiž tak jako tak musí Sandisku platit přes 350 milionů dolarů ročně kvůli používání jeho patentů, což by při při jeho akvizici či většinovém podílu samozřejmě odpadlo nebo se minimálně razantně snížilo.

Samsung zvažuje akvizici Sandisku
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle agentury Reuters je nynější cena Sandisku přibližně 3,2 miliardy dolarů, což jistě není malá částka, ale pro giganta typu Samsung by podle mého neměl být problém. I podle analytiků by se tento nákup Samsungu více než vyplatil, a to nejen kvůli licenčním poplatkům, ale také díky postavení Sandisku na trhu. Toto spojení by údajně nemělo mít vliv ani na partnerství této společnosti s druhým největším světovým výrobcem flash pamětí - s Toshibou.

Zdroj: CNBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama