internetem-se-siri-nebezpecna-flash-reklama
Novinka Internetem se šíří nebezpečná Flash reklama

Internetem se šíří nebezpečná Flash reklama

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

21. 8. 2008 00:00 9

Nový útok ve formě Flash reklamy kopíruje nebezpečný odkaz do schránky uživatele a může se dále šířit prostřednictvím e-mailů, blogů a komunikačních programů.

Reklama

První nebezpečné reklamy se objevily na známých stránkách, jako např. MSNBC.com, Newsweek.com a Digg.com. Jedná se vlastně o nevinně vypadající reklamu ve formě Flash banneru, která v sobě ale obsahuje URL odkaz. Součástí URL je i text "xp-vista-update", který má zřejmě odkazu přidat na věrohodnosti. Tento odkaz je po načtení nebezpečné reklamy zkopírován do schránky uživatele, ze které jej díky nekončené smyčce nejde vymazat a ani přepsat jiným textem. Jedinou možností nápravy je restart počítače. Samotný princip šíření je založen na nepozornosti uživatele při vkládání obsahu schránky např. do e-mailu, blogu apod., kdy místo vložení zamýšleného obsahu dojde k vložení odkazu na nebezpečnou stránku, která obsahuje virus.

Internetem se šíří nebezpečná Flash reklama
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak se zdá, problém není omezen na žádný systém a tak ohroženi jsou uživatelé systémů Windows, Linux a Mac OS. Nerozhoduje ani použitý prohlížeč a tak v ohrožení jsou uživatelé Internet Exploreru, Firefoxu, Opery a i Safari. Určitou možností, jak nebezpečné situaci předejít, je úplné vypnutí zobrazování Flash obsahu na stránkách nebo použití 64-bitových prohlížečů, které Flash nepodporují.

Zdroj: CNET News.com

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama