nasili-na-wii-rodice-se-desi
Novinka Násilí na Wii - rodiče se děsí

Násilí na Wii - rodiče se děsí

Michal Kleman

Michal Kleman

13. 8. 2008 00:00 13

Hra MadWorld se má stát tou nejbrutálnější a nejnásilnější hrou, jakou jsme dosud mohli vidět. A má vyjít na "family friendly" konzoli Wii.

Reklama

MadWorld nyní skloňují všechny organizace starající se o morální výchovu následujících generací. Podle nich hra která se "točí okolo témat násilí a veselí" nepatří na rodinné konzole Wii a už vůbec se jim nelíbí, že by děti měli dostat do rukou aplikaci, ve které můžete narážet nepřítele na dopravní značky, vytrhávat srdce nebo je popravovat motorovou pilou. Asi to málokoho překvapuje...

Násilí na Wii - rodiče se děsí
i Zdroj: PCTuning.cz

John Beyer, ředitel společnosti Midwatch-UK, nejdéle fungující firmy zajímající se násilím ve hrách a filmech, řekl, že taková nechutnost jako MadWorld Wii potopí. "Doufám, že Britský výbor filmové klasifikace (BBFC) rozhodne, že tato hra nepatří na rodinné konzole a nakonec nedostane klasifikaci," dále prohlásil Beyer. Takovéto hry pak nesmí být ve Spojeném království prodávány, podle jeho slov je celé Británii jedno co s touto hrou udělá zbytek světa. "Potřebujeme zabezpečit, že moderní a civilizované hodnoty budou mít vyšší prioritu, než zabíjení a ubližování lidem.

Jen krátké slovo o MadWorldu: Jde o hru z pohledu třetí osoby, hráč je ve virtuálním městě Varrigan City v kůži Jacka. Město obsadí skupina teroristů, kteří si přezdívají "The Organizers," ti promění město v nechutnou reality-show, známou dále jako Dead Watch. Musíte zabíjet ostatní, aby vás "Organizátoři" nechali přežít. Celá hra, vyvíjená specíálně pro Nintendo, se skládá ze tří barev - černé, bílé a samozřejmě červené pro krev. Ňamka že?

Násilí na Wii - rodiče se děsí
i Zdroj: PCTuning.cz

O tom, že tato hra potopí celé Wii do jisté míry pochybuji. Přeci jen - pro menší děti hry kupují rodiče, kteří toto nekoupí a naopak náctileté pomalu odrůstající "pubescenty" trochu násilí zajísté k obrazovce přitáhne. Uznejte že rozhodně víc, než golf nebo bowling...

Podle DailyMail

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama