microsoft-pracuje-na-zvyseni-vykonu-ssd-ve-windows-vista
Novinka Microsoft pracuje na zvýšení výkonu SSD ve Windows Vista

Microsoft pracuje na zvýšení výkonu SSD ve Windows Vista

Ctibor

Ctibor

8. 8. 2008 00:00 1

Jak to tak vypadá, nedávný výrok ředitele společnosti Sandisk o špatné práci Windows Vista s SSD technologií nebyl jen výkřikem do tmy.

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o tom, že si společnost Sandisk stěžuje na velmi špatnou práci posledního operačního systému s disky založenými na flash paměti. Z toho důvodu tato společnost odložila vydání svých nových výrobků a začala pracovat na novém řadiči, který by přinesl výkon podle jejich představ. Nynější spolupráce Microsoftu s dalším výrobcem SSD úložných zařízení - Samsungem - tuto zprávu jen potvrzuje. Hlavním problémem je optimalizace Vist pro práci s klasickými pevnými disky, které nedokážou zpracovávat tak velké balíky dat jako SSD.

Microsoft pracuje na zvýšení výkonu SSD ve Windows Vista
i Zdroj: PCTuning.cz

Samsung ani Microsoft neuvolnily další informace, týkající se jejich spolupráce, avšak podle zdrojových informací se zde nabízí jedno řešení. To by mělo samozřejmě za základ rozlišení SSD a harddisků s tím, že pro první jmenované by operační systém používal osminásobnou velikost jednotlivých sektorů - 4096 bajtů, namísto klasických 512 bajtů (avšak pokud se nepletu, tak Windows Vista v sobě mají podporu pro práci s disky s většími fyzickými sektory). Snad z této kooperace vzejde něco užitečného, neboť je určitě lepší optimalizovat operační systém, než aby každý výrobce musel zvlášť vylepšovat své vlastní výrobky.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama