ibm-pocitace-bez-oken
Novinka IBM: počítače bez Oken

IBM: počítače bez Oken

FidoUncle

FidoUncle

6. 8. 2008 00:00 30

Přiznávám, titulek je lehce zavádějící. Okenní pracovní prostředí je natolik osvědčené, že vracet se do dob DOSu už asi nikdo nechce. Okna tedy budeme používat i v budoucnosti, co ale není tak jisté na jaké platformě. Třeba už to vždy nebudou MS Windows...

Reklama

IBM a tři lídři linuxového světa (Canonical/Ubuntu, Novell a Red Hat) se rozhodli od příštího roku nabídnout komplexní počítačové prostředí pro firmy. Tím nejdůležitějším je fakt, že vše by se mělo obejít bez aplikací společnosti Microsoft. Počítače by měly být postaveny na operačním systému Linux a dále vybaveny softwarem IBM's Open Collaboration Client Solution (OCCS), Lotus Notes, Symphony, Sametime a samozřejmě řadou dalších aplikací z open-source světa. Zákazníci a nezávislí vývojáři budou mít možnost vyvíjet své aplikace pro nová PC za pomocí softwarového frameworku Lotus Expeditor, který je založen na známém otevřeném vývojovém prostředí Eclipse.

IBM: počítače bez Oken
i Zdroj: PCTuning.cz

Kevin Cavanaugh, vice president IBM Lotus Software, vysvětlil tuto spolupráci následovně: “Vlažné přijetí MS Windows Vista mezi firemní klientelou, doprovázené celosvětovým úspěchem, jakého dosahují netbooky postavené na Linuxu, vytváří skvělou příležitost pro Linux.” A Scott Crenshaw, vice president Platform Business Unit společnosti Red Hat jej podpořil slovy: “Zákazníci požadují počítače bez software Microsoftu a my odpovídáme nabídkou našeho osvědčeného linuxového řešení”.

Netbooky s Linuxem jsou použitelné více než dobře. Nechme se překvapit, jaké prostředí IBM a spol. představí pro své firemní klienty.

Podle The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama