amd-predstavuje-oficialne-cipset-790gx
Novinka AMD představuje oficiálně čipset 790GX

AMD představuje oficiálně čipset 790GX

Ctibor

Ctibor

6. 8. 2008 00:00 6

Poté, co nám již řada výrobců představila své nové základní desky postavené na posledním čipsetu od firmy AMD, společnost samotná dnes čipovou sadu 790GX oficiálně uvadí na počítačový trh.

Reklama

Nová čipová sada AMD 790GX bude stát po boku velmi úspěšné předchozí s označením 780G a s nejrychlejší integrovanou grafikou na trhu. IGP HD3300, která se svým výkonem prakticky rovná diskrétnímu Radeonu HD3470, tak ještě více uteče svým soupeřům v tomto segmentu, neboť společnost AMD tímto řešením vlastně nyní překonává jen sama sebe. Dalším důležitým aspektem tohoto čipsetu je nový jižní můstek s názvem SB750, který umožní mnohem snažší přetaktování procesorů Phenom a dostane jejich frekvence výš než to bylo doposud možné. To prostřednictvím systému ACC - Advanced Clock Calibration.

AMD představuje oficiálně čipset 790GX
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD představuje oficiálně čipset 790GX
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato čipová sada dále podporuje zapojení více grafických karet do režimu CrossfireX a také technologii Hybrid CrossfireX diskrétní karty ve spojení s integrovaným čipem. Dalšími vymoženostmi jsou systémová sběrnice s technologií HyperTransport 3.0, utilita Cool'n'Quiet 2.0 a UVD čip pro lepší dekódování videa. Dále už jen ve zkratce: dual-DVI, HDMI 1.2 a DisplayPort možnosti výstupů, až dvanáct USB portů a šest SATA II (RAID 0, 1, 5 a 10 ready). Desky s tímto chipsetem najdeme v nabídce všech větších výrobců - Asus, ASRock, Biostar, DFI, ECS, Foxconn, Gigabyte, J&W Technology, Jetway a MSI - o některých z nich jste se již mohli dočíst v následujících novinkách: DFI, Asus, ASRock.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama