radeon-hd4850-golden-sample-brzy
Novinka Radeon HD4850 Golden Sample brzy

Radeon HD4850 Golden Sample brzy

Ctibor

Ctibor

6. 8. 2008 00:00 1

Výrobce grafických karet Gainward, který teprve nedávno přesedlal i na produkci řešení od firmy ATI, představuje Radeon HD4850 ve své verzi Golden Sample.

Reklama

Po společnostech Sapphire, Powercolor a HIS příchází se svou nereferenční kartou z poslední generece ATI Radeon HD4000 i společnost Gainward. Ta bude mít jak zvýšené takty, tak i zbrusu nový chladič, který by měl udržet součástky na přijatelnějších teplotách, než tomu je u továrního. Frekvence jádra bude, namísto běžných 625MHz, tepat s kmitočtem 700MHz, což už není k zahození. U 512MB GDDR3 pamětí se pak jedná už jen o kosmetickou úpravu. Její frekvence se zaokrouhlila z původních 1996MHz na rovné 2GHz.

Radeon HD4850 Golden Sample brzy
i Zdroj: PCTuning.cz

Radeon HD4850 Golden Sample brzy
i Zdroj: PCTuning.cz

O chlazení této karty se stará nový dvouslotový chladič, skládající se z dvou měděných heatpipe trubic, hliníkové základny a ventilátoru ve svém středu. Celý je pak zakrytý umělohmotným krytem, který by měl alespoň částečně usměrňovat tok vzduchu ven ze skříně, což je také jistě plus. Karta zatím není listována ani na oficiálních stránkách společnosti, není tedy divu, že datum uvedení, ani její cena není v současné době známa.

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama