lenovo-bude-mit-take-svuj-netbook
Novinka Lenovo bude mít také svůj netbook

Lenovo bude mít také svůj netbook

Ctibor

Ctibor

5. 8. 2008 05:00 8

Společnost Lenovo je jedním z mála větších výrobců notebooků, který ještě nepřispěl svou troškou do mlýna v poslední vlně miniaturních laptopů. To se však brzy změní.

Reklama

Přesně podle hesla "Kdo nemá s čím houpat, kliď se z našich doupat." to dnes vypadá ve světě hardwaru, neboť kdo nemá vlastní ultrapřenosný laptop, patrně jakoby nebyl. Firma Lenovo je jednou z mála, která této vlně dlouho odolávala, avšak i ta nyní představuje svůj nový minikousek. Jeho název je Ideapad S10 a stejně jako u většiny ostatních inventorů bude v jeho útrobách tepat procesor Intel Atom na čipové sadě 945GSE. Ten bude spolupracvat až s 2GB operační paměti a dále s výběrem pevného disku mezi 80GB až 160GB o 5400 otáčkách za minutu. Jeho další specifikace jsou: 10,2" WSWGA displej, Bluetooth, Express card slot, 4 v 1 čtečka karet, bezdrátový b/g adaptér.

Lenovo bude mít také svůj netbook
i Zdroj: PCTuning.cz

Lenovo bude mít také svůj netbook
i Zdroj: PCTuning.cz

Lenovo dále slibuje rozměrnou klávesnici - 85% velikosti běžného typu, 1,3MPx webkameru a výdrž okolo tří hodin s tříčlánkovou baterií a až šest hodin s šestičlánkovou. Udáváné rozměry nabývají hodnot 250.2 x 183 x 22-27.5 mm, to celé s váhou 1,1kg. Ideapad S10 by měl být k dostání v příštím měsíci za cenu $399 (6200Kč) ve třech barevných provedeních - černém, bílém a červeném. Tato cena je určená pro nejevnější model s operančním systémem Windows XP, 512MB RAM a 80GB HDD. Za $450 (7000Kč) dostaneme dalších 512MB operační paměti a 80GB systémové navíc. Později by se měl objevit i menší sourozenec tohoto netbooku s 9" palcovým displejem či deriváty založené na Linuxu.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama