asrock-a-motherboard-se-790gx
Novinka ASRock a motherboard se 790GX

ASRock a motherboard se 790GX

Ctibor

Ctibor

23. 7. 2008 00:00 21

Společnost ASRock nám představuje svou desku postavenou na čipové sadě 790GX neboli nejrychlejším integrovaném grafickém řešení na trhu.

Reklama

Přestože si společnost AMD již vydobyla své místo na výkonnostním trůnu integrovaných řešení se svým chipsetem 780G, překonává nyní sama sebe novým čipovým základem 790GX. Jednu z prvních základních desek s názvem ODE790GX-WiFi nám nyní přináší výrobce motherboardů ASRock. Ta se stane základem pro všechny procesory s paticí AM2 či AM2+, v překladu poslední generace procesorů AMD - Phenom a předchozí vlny čipů pod jménem Athlon. Primárními rysy jsou již zmíněná čipová sada 790GX s jižním můstkem SB750 a integrovaným grafickým jádrem RV620 (Radeon HD3470), podpora DDR2 s maximální frekvencí 1066MHz a dva sloty PCI-Express 16x. Samozřejmostí je již podpora šetřící technologie v podobě Hybrid Crossfire, která zapíná samostatnou grafickou kartu jen v případě nutnosti. Ve zbylých případech vše obstarává integrované řešení.

ASRock a motherboard se 790GX
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato základní deska nám dále nabízí sedm SATA portů a jeden eSATA ukrývající se na zadním panelu, sedmikanálovou zvukovou kartu, gigabitový ethernet a jak již název desky napovídá, také WiFi-802.11g modul pro bezdrátové připojení k síti. Tento motherboard by se stejně jako ostatní postavené na chipsetu 790GX měl stát ideálním řešením pro HTPC a samozřejmě nejen pro ně. Jeho cena ani datum uvedení na trh zatím bohužel není známo.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama