visty-si-nerozumi-s-ssd-disky
Novinka Visty si nerozumí s SSD disky

Visty si nerozumí s SSD disky

Ctibor

Ctibor

23. 7. 2008 05:00 29

Není žádným tajestvím, že poslední operační systém z dílen Microsoftu si u uživatelů zatím nevypěstoval velkou oblibu. Nyní se na něj snáší kritika ze strany výrobce flash pamětí - společnosti Sandisk.

Reklama

Podle výkonného ředitele firmy Sandisk, Eli Harariho, stojí za zpožděním jejich nových produktů především velmi špatná optimalizace operačního systému Windows Vista pro práci s flash pamětí, a tedy primárně s SSD disky. Podle Harariho nedosahují tato úložná zařízení ve spojení s posledním počinem Microsoftu takového výkonu, jakého by bylo zapotřebí a jejich inženýři jsou tak nuceni tyto systémové problémy překonat za pomoci nového řadiče, který je nyní ve vývoji.

Visty si nerozumí s SSD disky
i Zdroj: PCTuning.cz


Klikněte pro zvětšení

Avšak to si samozřejmě vyžádá svou daň v datu uvedení nových výrobků na trh. Sandisk je údajně již v současnosti nějakou tu dobu za svým časovým plánem a vyvinutí next-gen řadiče, tak posune uvedení nových flash-based zařízení až na konec letošního nebo začátek příštího roku. Uvidí se tedy zda tato firma zvládne dostát svým předsevzetím a dostane výkon úložných disků poslední generace, tam kam by chtěla Vista neVista. Pro mě však zůstává otázkou, zda jsou na tom Visty opravdu tak špatně, či si vedou stejně jako jiné operační systémy a jedná se pouze o svalení svého problému na ten nejjednodušší terč.

Zdroj: TechConnect Magazine, Joy of Tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama