hydra-r-evoluce-multi-gpu-reseni
Novinka Hydra - (r)evoluce multi-GPU řešení?

Hydra - (r)evoluce multi-GPU řešení?

Ctibor

Ctibor

15. 7. 2008 06:00 13

Izraelská firma Lucid hlásí vývoj čipu zvaného Hydra, který by měl zefektivnit práci více grafickcýh karet dohromady. Dočkáme se revoluce?

Reklama

Pod jménem Hydra se skrývá čip stojící mezi chipsetem a grafickými kartami, který by se měl starat o dělbu práce pro jednotlivá grafická jádra, a to velmi efektivně. Údajně mnohem lépe než pracují dnešní multi-GPU řešení v podobě SLI a Crossfire. Grafický výkon by se pak měl zlepšit ve všech aplikacích od profesionálních programů po počítačové hry. Firma Lucid sama říká, že revoluce je jen jeden čip vzdálená (avšak, kdo by to netvrdil o svém vlastním výrobku). Mělo by se jednat o vskutku univerzální kousek hardwaru, který si poradí jak s DirectX 10, tak OpenGL, s jakoukoli čipovou sadou a stejně tak grafickými kartami. Není tedy vyloučené zapojení jedné karty od NVIDIE a jedné od ATI.

Hydra - (r)evoluce multi-GPU řešení?
i Zdroj: PCTuning.cz

"Momentálně se soustředíme na to, aby Hydra engine zrychlil běžnou každodenní práci na PC, avšak naše vize je především v lepší škálovatelnosti, flexibilitě a výkonu u všech vizuálních aplikací" oznámil Offir Remez, spoluzakladatel a prezident firmy Lucid. Tomuto nápadu věří nejen samotná společnost Lucid, ale i další, které celý vývoj sponzorují. Jsou mezi nimi: Giza Venture Capital, Genesis Partners a Intel Capital. Vše, co tyto firmy údajně chtějí, je vysoký grafický výkon, a to pro všechny. Podle informací by se k nám měl prozatím záhadný čip Hydra dostat někdy v první polovině roku 2009. Jen doufejme, že nezpůsobí takovou revoluci, jako naposledy společnost Ageia s kartou PhysX...

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama