seagate-jako-prvni-s-1-5tb-diskem
Novinka Seagate jako první s 1,5TB diskem

Seagate jako první s 1,5TB diskem

Ctibor

Ctibor

10. 7. 2008 00:00 15

Jeden z předních světových výrobců pevných disků, společnost Seagate, dnes oznámil, že přijde na trh s 1,5TB harddiskem.

Reklama

První pevný 3,5palcový disk schopný nést 1,5TB nul a jedniček byl dnes oznámen firmou Seagate, která ho vydá v rámci své řady výrobků Barracuda 7200.11. Jak již samotné číslo napovídá, plotny se budou točit rychlostí 7200 otáček za minutu a budou mít k dispozici 32MB vyrovnávací paměti. Samozřejmostí jsou i veškeré vymoženosti moderních disků jako jsou NCQ či PMR(kolmý zápis dat). Daný HDD se bude připojovat pomocí klasického SATA portu druhé generace. Pravděpodobně se nebude jednat o žádného rychlíka, který by překonával rychlostní rekordy v dané HDD-třídě, ale o to asi ani nejde. Jistě najde především uplatnění jako úložiště dat než systémový disk. Jeho uvedení na trh se dočkáme někdy v měsíci srpnu (VIII).

Seagate jako první s 1,5TB diskem
i Zdroj: PCTuning.cz

S tímto "obrem" společnost vypustí i další nové přírůstky ze série 2,5palcových disků Momentus, určených pro přenosné počítače. Bude se jednat o dva kousky - Momentus 5400.6 a Momentus 7200.4. Oba dva budou schopny pojmout 500GB dat. Hlavní rozdíl je v rychlosti otáčení jejich ploten - u prvního 5400rpm, u druhého 7200rpm, a také ve velikosti vyrovnávací paměti, která bude mít kapacitu 8MB resp. 16MB. Připojení bude opět zprostředkovávat SATA II rozhraní. Tyto harddisky si najdou svou cestu do notebooků ve čtvrtém kvartálu letošního roku. Jejich cena, ani cena 1,5TB modelu zatím není známa.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama