nvidia-preskoci-directx-10-1
Novinka NVIDIA přeskočí DirectX 10.1

NVIDIA přeskočí DirectX 10.1

Ctibor

Ctibor

9. 7. 2008 00:00 28

Před pár dny jsme vás informovali o plánech implementace API DirectX 10.1 na kartách Geforce nové generace, ke kterému mělo dojít v první polovině příštího roku. Nyní, ale server Fudzilla tyto zprávy vyvrací.

Reklama

Podle dnešních informací se NVIDIA tomuto programovacímu rozhraní, které je nyní implementováno pouze u karet protihráče ATI a také trpaslíka S3, vyhne a přesedlá z DirectX 10 rovnou na verzi 11. Je asi pravdou, že při přechodu na DirectX 10.1 by společnost už mnoho nezískala a navíc DirectX 11 by se k nám měl dostat už příští rok. Nemělo by tedy cenu vydávat karty se starší verzi tohoto API, když už bude prakticky za dveřmi nová se všemi jeho výhodami plus nějakými dalšími navíc (Shader Model 5.0, vícevláknové renderování).

NVIDIA přeskočí DirectX 10.1
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost NVIDIA se jisě bude snažit o to, aby opět ulovila a také udržela, co nejvíce vývojářských firem pod hlavičkou svého projektu TWIMTBP (The Way It´s Meant To Be P(l)ayed) a bude je podporovat ve využívání nového API. Je více než smutné, že bez podpory této společnosti zůstane DirectX 10.1 úplně nevyužitý a stane se tak pouze implementací, která sice ve své době dobře působila na krabici grafických karet, avšak tam také splnila svou největší roli. Kdyby ho však podporovala i NVIDIA bylo by tomu jistě jinak. Podle všeho by měl Microsoft oficiálně oznámit DirectX 11 na konferenci o technologiích v počítačových hrách dříve známé jako Meltdown - nyní Gamefest 2008. Ta se bude konat 22. - 23.července (VII) v Seattlu. U karet nové generace od společnosti ATI (R8x0) by pak podpora DirectX 11 také neměla chybět. Stejně jako produkty NVIDIe by se k nám měly dostat někdy v první polovině roku 2009.

Zdroj: Fudzilla 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama