dosahne-larrabee-dvou-tflopu
Novinka Dosáhne Larrabee dvou TFLOPů?

Dosáhne Larrabee dvou TFLOPů?

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 7. 2008 00:00 20

Německý magazín Heise udělal interview s Patem Gelsingerem o minulosti a budoucnosti vedení silikonového giganta jménem Intel a mimo jiné padlo slovo i na projekt Larrabee.

Reklama

O Larrabee jste jistě již něco slyšeli (na našich stránkách například zde). Jde o novou architekturu GPU, která má konkurovat zaběhnutým hráčům jako je ATI a NVIDIA. Mimo to má jít o jednotku s velkým výpočetním výkonem, založenou kompletně na jádrech s architekturou x86. Pat Gelsinger, senior vice-president Intelu prozradil, že Larrabee bude založeno na 32 procesorech Pentuim P54C, tedy na skoro čtrnáct let starém nástupci známých procesorů Intel 486.

Dosáhne Larrabee dvou TFLOPů?
i Zdroj: PCTuning.cz

Proces výroby bude samozřejmě miniaturizován na dnešních 45nm, jádrům bude asistovat 512bitová SIMD jednotka a jednotlivá jádra budou také podporovat 64bitové adresování paměti. Gelsinger říká, že 32 těchto jader s taktem 2GHz by mělo dosáhnout výpočetního výkonu 2TFLOP, tedy výkon velmi blízký Radeonům HD4800X2. Na rozdíl od nich se však Larrabee dostane na trh nejdřív v roce 2009. Vice-president Intelu také potvrdil ohromné TDP dosahující 300W.

Dosáhne Larrabee dvou TFLOPů?
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle Tech Power Up a Heise

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama