fusion-zautoci-na-ultra-tenke-laptopy
Novinka Fusion zaútočí na ultra-tenké laptopy

Fusion zaútočí na ultra-tenké laptopy

Michal Kleman

Michal Kleman

2. 7. 2008 00:00 3

Procesory Turion Ultra společnosti AMD se s platformou Puma v segmentu ultramobilních notebooků nějak zvlášt neprosadily. Nyní AMD se pokusí uplatnit Shrike.

Reklama

Shrike je následovník Pumy, jde o platformu používající procesor značený Swift. Swift je výsledek projektu Fusion - jde o spojení tří procesorových jader založených na architektuře K10 a jednoho grafického čipu. A co nabízí AMD se svou budoucí platformou?

Fusion zaútočí na ultra-tenké laptopy
i Zdroj: PCTuning.cz

Nová platforma AMD Shrike by měla být první, která se bude skládat z APU. Od toho si AMD slibuje nižší spotřebu systému a zvýšení výdrže. Navíc by se měl o pětinu zvednout výkon procesoru a o více než třetinu by měl stoupnout i výkon grafického jádra (vzhledem k platformě Puma). AMD také slibuje minimálně šestihodinovou výdrž při práci ve Windows Vista.

Fusion zaútočí na ultra-tenké laptopy
i Zdroj: PCTuning.cz

Segment, ve kterém AMD úplně chybí a neangažuje se, je označovaný jako "ultra-portables," tedy notebooky s šířkou maximálně jeden palec, tedy asi 2,5cm (jde například o laptopy Fujitsu's U810, Lenovo's X61, Dell's Latitude XT nebo MacBook Air. Právě na tuto část trhu by se měla platforma Shrike z velké části zaměřit, a to již v polovině příštího roku.

Podle The Tech Report a GottaBeMobile

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama