blizzard-stoji-pred-volbou-ati-nebo-nvidia
Novinka Blizzard stojí před volbou: ATI nebo NVIDIA?

Blizzard stojí před volbou: ATI nebo NVIDIA?

Moll

Moll

2. 7. 2008 00:00 18

Blizzard je jedním z mála herních vývojářů, který je již po dlouhá léta zárukou nefalšované kvality a současně komerčního úspěchu. Komu z dua ATI, NVIDIA dá přednost při vývoji očekávaného hitu Diablo 3?

Reklama

Ještě nedávno se spousta fanoušků grafických karet ATI radovala nad zvěstí, že Blizzard využije při tvorbě Diabla 3 knihovnu DirectX 10.1, kterou zatím podporuje pouze ATI a ani z další fámy určitě neměli u NVIDIE radost - zdálo se, že Blizzard plánuje použít fyzikální engine Havok od Intelu namísto alternativy PhysX, kterou nabízí NVIDIA.

Blizzard stojí před volbou: ATI nebo NVIDIA?
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdá se však, že tyto fámy byly spíše modlitbami z červeného tábora, protože dnes se situace jeví docela odlišně. Blizzard zdůraznil, že hra sice byla před několika dny oznámena, ale k jejímu dokončení je třeba vykonat ještě mnoho práce. Podle jistých zvěstí (ano, opět - zvěsti jsou dalším typickým průvodním znakem her vyvíjených Blizzardem) se Diabo 3 neobjeví před rokem 2010. V té době již nebude podpora DX10.1 nic znamenat, protože na našich počítačích se bude zřejmě prohánět Windows 7 a DX11.

Aby zmatků nebylo málo, NVIDIA údajně poslala Blizzardu svého specialistu, který má dohlédnout na optimalizaci 3D kódu. To by mohlo znamenat, že Diablo 3 skončí jako hra spadající do projektu TWIMTBP (The Way It's Meant To Be Played). Osobně se však domnívám, že Blizzard, který je zvyklý na opravdu masovou popularitu, si takovu nálepku dát nenechá a jednostranně nepodpoří ani jednoho ze dvou kohoutů na grafickém dvorku.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama