transcend-predstavuje-ddr3-pro-notebooky
Novinka Transcend představuje DDR3 pro notebooky

Transcend představuje DDR3 pro notebooky

JeanVEGA

JeanVEGA

18. 6. 2008 00:00

Sice s mírným opožděním ale nakonec i firma Transcend Information Inc., která patři mezi přední výrobce paměťových čipů, uvádí na trh novou generaci operačních pamětí pro laptopy.

Reklama

Paměti typu DDR3 si pomalu ale jistě i navzdory své vyšší ceně nacházejí své zákazníky. Společnost Transcend si pro nás přichystala DDR3-1066 a DDR3-1333 v podobě 1GB a 2GB modulů pro přenosné počítače. V porovnání s DDR2 nabízejí vyšší přenosové rychlosti a vyšší propustnost i díky 8 bitovému „prefetch bufferu“ místo 4 bitového. Napájecí napětí kleslo z 1,8V na 1,5V, co by mohlo ušetřit 20-30% energie spotřebované operačními paměťmi.

Transcend představuje DDR3 pro notebooky
i Zdroj: PCTuning.cz

Nově představené DDR3-1066 a DDR3-1333 SO-DIMM moduly jsou opatřené technologií „Fly-by“ umožňující efektivnější komunikaci kontroléru s každým DRAM čipem. Modernější architektura zahrnuje i technologii Dynamic On-DIMM Termination (ODT) minimalizující odrazy signálů při vyšších rychlostech. Každý modul je osazen kvalitními 128Mx8 DDR3 DRAM čipy využívající Fine-Pitch Ball Grid Array (FBGA) pro lepší odvod tepla. O ceně se však výrobce nezmínil.

Zdroj: transcendusa

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama