britsky-hacer-stanul-pred-lordy
Novinka Britský hacer stanul před Lordy

Britský hacer stanul před Lordy

Stančík Martin

Stančík Martin

17. 6. 2008 00:00 36

Brit, obviněný z nabourávání se do počítačů americké armády, včera stanul ve Sněmovně Lordů, kteří měli rozhodnout o jeho vydání do USA.

Reklama

Gary McKinnon se prý měl nabourat do 97 počítačů americké armády a NASA ze svého domu v Londýně. Zatčen byl v roce 2002 a ve Velké Británii nebyl nikdy obviněn. Bývalý ministr vnitra John Reid jeho vydání povolil, avšak podle mnohých právníků tak budou porušena McKinnonova lidská práva.

Britský hacer stanul před Lordy
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle "hackerových" právníků by McKinnon, kdyby byl vydán, mohl být americkou stranou zadržován neomezenou dobu bez obvinění. Kdyby byl v USA odsouzen, musel by si nejspíš odpykat 45 let vězení. Sněmovna Lordů včera projednávala všechny hrozby, kterým by McKinnon mohl čelit včetně slov státního zástupce New Yersey, že pokud bude předán do USA, tak "se bude smažit."

McKinnon nikdy nepopíral průniky do amerických systémů v letech 2001-2002. Vždy však tvrdil, že byl pouze motivován zvědavostí a do systémů se dostal kvůli jejich nízké bezpečnosti. Rozhodnutí Sněmovny Lordů o případu zatím není známo.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama