amd-procesor-firestream-dosahl-vykonu-1-teraflop
Novinka AMD procesor FireStream dosáhl výkonu 1 Teraflop

AMD procesor FireStream dosáhl výkonu 1 Teraflop

Moll

Moll

16. 6. 2008 00:00 23

Společnost Advanced Micro Devices dnes předvedla nejnovější verzi svého "balíčku" vysoce výkonných procesorů FireStream 9250, určených do pracovních stanic.

Reklama

Čipy ve FireStreamu jsou určeny pro zajištění rychlejšího průběhu matematických výpočtů, než jsou schopny jiné procesory.

AMD procesor FireStream dosáhl výkonu 1 Teraflop
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD svůj procesor nazývá "stream procesorem" nebo také GP GPU (General-Purpose General-Processing Unit) - je schopný vykonat až stovky paralelních výpočtů v rámci jednoho cyklu. Cena FireStream 9250 bude stanovena na konci září na 1999USD (asi 32000Kč). Pro výpočty v "single precision" dává tento procesor výkon až 1 Teraflop, což je 1012 operací v plovoucí desetinné čárce za vteřinu. FireStream 9250 zvládá také operace v "double precision" plovoucí desetinné čárce, což se hodí při náročných finančních analýzách a při seizmických výpočtech.

FireStream 9250 bude dostupná ve formě PCI karty, její spotřeba bude nižší než 150 watt. Karta bude vybavena 1GB GDDR3 (Graphics Double Data Rate 3) paměti navržené společností ATI.

Podle PCWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama