uplny-konec-rozhovoru-mezi-microsoftem-a-yahoo-prichazi-gogole
Novinka Úplný konec rozhovorů mezi Microsoftem a Yahoo, přichází Gogole

Úplný konec rozhovorů mezi Microsoftem a Yahoo, přichází Gogole

Stančík Martin

Stančík Martin

13. 6. 2008 00:00 5

Plány Microsoftu na vytvoření silné pozice v online reklamě definitivně padly - Yahoo totiž nabídlo Googlu, že bude na svých stránkách zobrazovat jeho reklamu.

Reklama

Cena akcií Yahoo po prohlášení, že společnost již s Microsoftem opravdu žádnou dohodu neuzavře, spadla o deset procent. Akcie Microsoftu naopak vyletěly o čtyři procenta, investoři si totiž oddechli, že softwarový gigant nebude platit za Yahoo přehnanou částku. Podle prohlášení Yahoo společnost umožní Googlu zobrazovat jeho reklamu (AdSense) u výsledků v jeho internetovém vyhledávači. Yahoo by toto partnerství během jednoho roku podle některých zdrojů mohlo vynést až 800 milionů dolarů.

"Google učinil strategický krok, který možná Microsoft na poli online reklamy úplně vyřadil," řekl analytik Jeffrey Lindsay. Obě společnosti nyní budou čekat asi tři měsíce, zda regulační orgány nové partnerství schválí. Yahoo nedávno zamítlo nabídku Microsoftu, který chtěl za 16% společnosti zaplatit 35 dolarů za akcii. Softwarový gigant také chtěl koupit celou divizi Yahoo zabývající se vyhledáváním. Analytici nepředpokládají, že by Microsoft a Yahoo v nejbližší době opět zasedli k jednacímu stolu.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama