novy-iphone-s-gps-v-evrope-jiz-v-cervenci
Novinka Nový iPhone s GPS v Evropě již v červenci

Nový iPhone s GPS v Evropě již v červenci

Stančík Martin

Stančík Martin

10. 6. 2008 00:00 10

Nová verze MP3 přehrávače a telefonu v jednom od Apple bude na hlavních evropských trzích představena 11. července.

Reklama

Apple také změní způsob, jakým na iPhonu vydělává, a tak budou tyto možná ještě levnější, což znamená, že lidé v některých evropských zemích, kteří platí vysoký měsíční paušál, by zařízení mohli dostat zdarma. Ve Spojených státech již výhradní distributor iPhonů, AT&T, oznámil, že díky slevám by nemusely zisky společnosti v tomto a příštím roce být tak velké, jak se počítalo. Evropští operátoři se k tomu zatím nevyjádřili.

T-Mobile začne nový iPhone prodávat 11. července v Německu, Rakousku a Nizozemí. Dále společnost zařízení přinese do Chorvatska, Maďarska, Polska, Slovenska a také České republiky - zatím však nebyl zveřejněn ani termín, ani ceny. O2 pak iPhone nabídne ve Španělsku, Irsku a Británii. Vylepšený iPhone, který podporuje 3G sítě a rychlý přenos dat se v USA bude prodávat za pouhých 199 dolarů, tedy polovinu ceny nynějšího modelu.

Ve Velké Británii 8 GB iPhone s měsíčním paušálem 30 nebo 35 liber stojí 194 dolarů. První verze zařízení tam stála 269 liber. "Poptávka po první iPhonu byla vysoká a my se připravujeme na představení 3G verze," řekl Charles Dunstone ze společnosti Carphone. Nový iPhone nabídne mimo jiné větší podporu pro firemní využití a nový software.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama