dfi-ma-tri-nove-lanparty-desky
Novinka DFI má tři nové "LanParty" desky

DFI má tři nové "LanParty" desky

Michal Kleman

Michal Kleman

9. 6. 2008 01:00 3

Nadšencům dobře známá společnost DFI představila tři nové desky série LanParty založené na novém čipsetu Intel P45.

Reklama

Všechny tři motherboardy nesou označení P45-T2RS, rozdíl bude ve dvou písmenech před tímto názvem, jedna deska ponese název LanParty UT, druhá LanParty DK a poslední bude mít "přepodnu" JR. Začneme s modelem UT, ten je vyveden v zeleno-žluto-černé kombinaci a velmi se podobá modelu LanParty UT P35-T2R s čipsetem Intel P35 a ICH9. Na desce můžete vidět tři PCIe x16 sloty pro CrossFireX, tři klasické PCI sloty a jeden PCIe x1 pro rozšiřující karty. Tato deska má narozdíl od ostatních 8 SATA portů.

DFI má tři nové "LanParty" desky
i Zdroj: PCTuning.cz

Následuje model DFI LanParty DK P45-T2RS. Rozdíl mezi ním a vyšším modelem "UT" je absence jednoho PCIe x16 a jednoho PCI slotu, naopak, na této desce je o jeden PCIe x1 více. Motherboardu také chybí dva SATA porty a má jinak vypracovaný systém chlazení. Navíc je tato deska vyvedena v jiných barvách, které jsou ale také typické pro sérii LanParty.

DFI má tři nové "LanParty" desky
i Zdroj: PCTuning.cz

Třetí deska je označena písmeny JR (neboli Junior) a opravdu jakýmsi juniorem v této sérii je - jde o první LanParty desku formátu mATX. Má velmi redukovené chlazení, pouze jeden PCI a PCIe x1 konektor a dva PCIe x16 sloty. Tato mATX deska bude mít také 6 SATA konektorů a je opět vyvedena ve žluté, oranžové a černé.

DFI má tři nové "LanParty" desky
i Zdroj: PCTuning.cz

Ostatní parametry mají všechny desky společné: jsou určeny pro procesory Intel do patice LGA 775, čtyři paměťové sloty pojmou DDR2 moduly o taktu 800MHz. Na I/O panelu najdete dva PS/2 porty, optický a koaxiální S/PDIF výstup, jumper na reset BIOSu, šest USB 2.0 portů, gigabitový ethernet a osmikanálový audio výstup. Všechny desky mají také headery pro dalších 6 USB výstupů. DFI navíc přidalo novou utilitu "genius BIOS," která nám umožní přetaktovat systém pouhým zmáčknutím klávesy při bootování aniž bychom šáhli do BIOSu. Na druhou stranu - kdo to využije? Všechny nové desky by měly být dostupné do konce měsíce za zatím neoznámenou cenu.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama