nove-herni-notebooky-od-asusu
Novinka Nové herní notebooky od Asusu

Nové herní notebooky od Asusu

Michal Kleman

Michal Kleman

8. 6. 2008 08:00 5

Společnost Asusu vypustí na trh dva nové notebooky, zaměřené do nejvyššího high-endu pro opravdu náruživé hráče.

Reklama

Začneme modelem Asus G50V, ten bude mít WXGA displej s úhlopříčkou 15,4 palců. Jeho specialitou bude možnost 3D zobrazení, ke kterému nebudete potřebovat speciální brýle ani nijak zvláštně hledat tu správnou vzdálenost od displeje k zaostření, podle redaktorů Fudzilly však srovnání si obrazu chce velké soustředění. Notebook byl stále v předprodukční verzi, takže možnosti 3D zobrazení se snad do vydání ještě zlepší. Prostorové zobrazení můžete samozřejmě vypínat a zapínat jak se vám zlíbí, v součastnosti je převod do "třetí dimenze" umožněn externím switchem, ale Asus již pracuje na softwarovém řešení tohoto problému.

Nové herní notebooky od Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Notebook je osazen kartou NVIDIA GeForce 9700M GT, ta je založena na mobilním jádře G96. Snad vás velmi nezmatu, když napíšu, že to odpovídá desktopové kartě GeForce 9500. V jádře je 32 stream procesorů a 512MB GDDR3 paměti používá 128bit sběrnici. Hernímu notebooku by spíš slušela karta GeForce 9800M GTX (jádro G92 - plný počet 128 Stream Procesorů), nebo alespoň GeForce 9700M GTS (jádro G94 - 64SP), ale Asus si asi zjevně myslí něco jiného. Zbytek sestavy je založen na nové platformě Intel Centrino 2 s čipsetem PM45, 4GB DDR2 paměti taktované na 800MHz a dvou 320GB SATA diskcích.

Druhá novinka, model G71V, má tu samou grafickou kartu, ale větší displej s úhlopříčkou 17", ten však nezvládá 3D zobrazení. Sestava bude také založena na platformě Centrino 2, tento model však bude používat DDR3 paměti s taktem 1066MHz. O úložný prostor se starají dva 2,5" 500GB SATA disky a chybět nebude ani integrovaný TV-tuner.

Nové herní notebooky od Asusu
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba notebooky vypadají velmi dobře a po pravé straně jim nechybí numerická klávesnice. V rámu displeje si také můžete všimnout videokamer. Stále mě však zaráží, proč takto "nadupané" notebooky dostaly spíš levnější z řady mobilních grafických karet, které pro hraní nejsou dvakrát šťastnou volbou.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama