windows-xp-jsou-vecne
Novinka Windows XP jsou věčné

Windows XP jsou věčné

Ctibor

Ctibor

4. 6. 2008 00:00 15

Už tolikrát byl společností Microsoft odepisován a přesně tolikrát také vstal z popela. Ano, řeč je o stále nejrozšířenějším operačním systému - Windows XP.

Reklama

Po několikerém posunutí data pro terminaci distribuce jsme se v dubnu (IV.) dozvěděli, že Microsoft prodlužuje životnost "XPéček" alespoň pro segment velmi levných přenosných počítačů, a to až do roku 2010. Tento krok je více než logický, neboť hardwarová konfigurace dnešních notebooků nejnižší třídy na Windows Vista prostě a jednoduše stále výkonnově nedostačuje a Bill Gates by tak přišel o dalších pár stovek milionů do své peněženky. Příjemné se tak spojilo s užitečným a všichni jsou (jsme) spokojeni. Dnes však Microsoft rozšířil segment pro instalaci Windows XP i pro velmi levné počítače stolní. Tyto desktopy nazval Nettop a uvádí, že v představě takového PC je s výrobci za jedno, a tudíž by nemělo docházet k jejich instalaci na výkonnější stroje, přestože žádné oficiální hranice nastoleny nejsou.

Windows XP jsou věčné
i Zdroj: PCTuning.cz

Představa společnosti o takovém počítači vypadá asi takto: opravdu velmi levný s limitovaným hardwarovým vybavením, ale na prohlížení www stránek nebo odeslání e-mailu plně dostačující. Krok opět více než logický. V dnešní době, kdy Windows XP stále zaujímají přední místo mezi operačními systémy a Microsoft stále musí a bude muset ještě dlouho poskytovat softwarovou podporu, není nejmenší důvod končit s distribucí, navíc když je mezi lidmi tento systém stále tolik žádaný (přesto, že by MS jistě radši prodával novější Windows Vista). Avšak člověk je tvor líný, pohodlný a rád setrvává u zaběhlých věcí, na které je zvyklý a když jde ještě o věci s mnoha výhodami a navíc plně funkční, tak se ani není čemu divit.

Zdroj: NetworkWorld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama