biostar-a-chipset-intel-p45
Novinka Biostar a chipset Intel P45

Biostar a chipset Intel P45

JeanVEGA

JeanVEGA

29. 5. 2008 00:00

Společnost Biostar umožnila shlédnout dvě nové základní desky s chipsetem Intel P45, jenž se objeví i na výstavě Computex za pár dní.

Reklama

I když je tato kategorie určená především pro střední třídu počítačových systémů, tyto dva nové kousky a obzvlášť ten dražší, nabídnou poměrně rozsáhlé možnosti. Levnější základní deska z dvojice je pojmenovaná jako T-series TP45 HP (první obrázek) a je opatřena párem slotů x16 PCIe 2.0 (při obsazení obou pouze v x8 módu), dvěma x1 PCIe sloty a dvěma tradičními PCI sloty. Dále pak najdeme pár PS/2 portů, šest portů USB 2.0, adaptér pro gigabitový Ethernet, 7.1 kanálové audio a šest SATA portů.

Biostar a chipset Intel P45
i Zdroj: PCTuning.cz
Biostar a chipset Intel P45
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro ty, jenž hledají produkt s bohatší výbavou je tady model pojmenovaný jako TPower I45 (druhý obrázek), který je opatřen chlazením pomocí trubice „heatpipe“, jenž propojuje chladič chipsetu s chladičem mosfetů. Stejně jako i produkt popsaný výše je TPower 145 opatřena „jumpery“ pro přepínání módů x16 PCIe 2.0 slotů, což by bylo výhodné nahradit digitálním přepínáním stejně, jako je to u konkurenčních základních desek. Oproti levnějšímu modelu tento produkt nabídne navíc dva porty eSATA, zbylých šest SATA portů je otočených o 90 stupňů a je opatřen LED displejem pro hlášení stavů základní desky. Podle slov společnosti Biostar najdeme u obou popsaných produktů tlačítka pro reset a zapnutí systému, jeden IDE konektor a možnost rozšíření o dalších šest USB portů.

Cenu za model T-series TP45 HP ani za TPower I45 výrobce zatím neprozradil. Zmínil ze však o tom, že na Computexu představí základní desku s chipsetem AMD 790GX.

Zdroj: fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama